Sveučilišni računski centar (Srce) prošle je godine proslavio 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima kroz razdoblje od godinu dana. U okviru ove proslave osmišljene su dvije akcije – prva je bila namijenjena IT stručnjacima – djelatnicima visokih učilišta i javnih instituta zaduženima za računalnu infrastrukturu (akcija završena), a druga, onoj najbrojnijoj skupini u sustavu visokog obrazovanja, studentima (akcija u tijeku).

Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom “50 tečajeva za studente za 50 godina Srca” predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započelo je u svibnju 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana (osim tijekom srpnja i kolovoza), a očekuje se da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika.

Raspored tečajeva u ožujku bit će objavljen u srijedu, 9. veljače 2022. u popodnevnim satima! 
Prijave na tečajeve u ožujku započet će u četvrtak, 10. veljače 2022. u 8 sati i trajat će do popunjenja slobodnih mjesta.

Popis tečajeva i detalji na poveznici:

Početna