Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora, Agencija za odgoj i obrazovanje će i ove godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Oskar znanja je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.

Svečana dodjela Oskara znanja najuspješnijim učenicima glazbenih i plesnih škola i studentima muzičkih akademija održat će se 29. lipnja 2018. godine u 12 sati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti  (Trg Nikole Šubića Zrinskog 11) u Zagrebu.

Oskari znanja, najznačajnija priznanja u obrazovanju kojima se već 14 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori, bit će uručeni učenicima i studentima koji su osvojili prvo mjesto i prvu nagradu na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Posebne čestitke studentima Umjetničke akademije u Splitu koji su osovojili ovo značajno priznanje:

Daniel Hrgar, klarinet, mentor izv.prof.art. Željko Milić, korepetitor Dalija Šaban

Annija Endija Kolerta, violina, mentorica doc.art. Evgenija Ephstein, korepetitorica Marina Ivanova

Vera Kamenšek, viola, mentor izv.prof.art. Wladimir Kossjanenko, korepetitor Mladen Grgić

Čestitke!!!

AZVO