U Splitu su 1. i 2. lipnja 2018. održani simpozij i radionica “Školovanje konzervatora-restauratora: jučer, danas, sutra” u organizaciji Umjetničke akademije, Odsjeka za konzervaciju-restauraciju. Glavna organizatorica bila je dr. sc. Sagita Mirjam Sunara, doc. art.

Simpozijem i radionicom obilježena je dvadesetogodišnjica osnutka Odsjeka za konzervaciju-restauraciju splitske Akademije i dvadesetogodišnjica pokretanja prvih studijskih programa konzervacije-restauracije u Hrvatskoj. Dvodnevnim je događajem također obilježena Europska godina kulturne baštine 2018.

Na skupu je održano 11 usmenih izlaganja. Sva su predavanja bila otvorena za javnost. Na radionici je sudjelovalo 16 odabranih polaznika iz Hrvatske, a voditeljice su bile dr. sc. Cathy Daly (University of Lincoln,), Shraddha Bhatawadekar (Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg), Sara Mazzarino (Università degli studi di Roma “Tor Vergata”; Accademia di Brera; Istituto Centrale per il Restauro e la Conservazione del Patrimonio Archivistico e Librario) i dr. sc. Sagita Mirjam Sunara. Cilj radionice bio je unaprijediti predavačke i komunikacijske vještine polaznika.

Program simpozija i radionice (objavljeno 18. svibnja 2018.)

Prva obavijest sudionicima (objavljeno 23. veljače 2018.)