U Galeriji umjetnina u Splitu, u utorak 21. rujna 2010. u 20 sati otvara se izložba

MIHAEL GIBA: Status podataka: Kompozicija II.

Mihael Giba je umjetnik koji kroz svoj rad istražuje odnos računalnih tehnologija i slikarstva, te mogućnosti različitih načina vizualizacije podataka. Na svojoj četvrtoj samostalnoj izložbi predstavlja se radom pod nazivom Status podataka: Kompozicija II. kojim problematizira vrstu objavljenih vijesti na internetu, te način njiihove vizualne prezentacije. Rad se sastoji od kompjutorske animacije koja nastaje generiranjem podataka s interneta, a njezin izgled (koji se mijenja zajedno s promjenom podataka) ovisi o količini objavljenih vijesti iz politike, crne kronike, kulutre i dr.

Mihael Giba (1985.) je diplomirao slikarstvo na splitskoj Umjetničkoj akademiji 2008. godine u klasi prof. Nine Ivančić. Od 2009. godine radi kao asistent na istoj akademiji, na slikarskom odjelu. Ovo mu je četvrta samostalna, a izlagao je na nizu skupnih izložbi u Hrvatskoj. Zajedno s Daliborom Martinisom realizirao je 2009. godine projekt Global Picture u Zagrebu, Zadru i Rijeci.

Izložba je dio ciklusa izložbi mladih autora u Galeriji umjetnina, kroz koji su se od 2000. godine splitskoj publici predstavila mnoga značajna imena suvremene hrvatske likovne scene. Izložba ostaje otvorena do 05. listopada.

Radno vrijeme Galerije: utorak – subota 11 – 19. Nedjelja 10 – 13. Ponedjeljkom i državnim praznikom zatvoreno.

U prilogu možete pročitati biografiju Mihaela Gibe