Studenti i studentice Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije osvojili su sve nagrade u studentskim kategorijama interaktivnih medija i koncepta na upravo otvorenoj Izložbi hrvatskog dizajna 0910 u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva. Oleg Šuran, student diplomskog studija dizajna u novim medijima, nagrađen je za najbolji interaktivni rad (rad „Moj dan“), posebno priznanje o ovoj kategoriji je osvojio Mišo Komenda za rad „Kontemplacije“. Izbornik ove kategorije, Marko Dugonjić, je posebno naglasio kvalitetu interaktivnih radova koji dolaze sa splitskog UMAS-a. Mentor oba rada je docent Ivica Mitrović.

Za dva najbolja koncepta u studentskoj kategoriju su odabrani projekti „Reflecting Invisible Cities“ i „Desktop Olympics“, koji su nastali na radionicama dizajna interakcija koje je organizirao Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija. Odsjek od 2004. godine, kao prvi u Hrvatskoj, kontinuirano organizira međunarodne radionice dizajna interakcije. Radi se o jednoj od novijih specijalizacija u području dizajna koja je usko vezana za nove tehnologije. Radionice su multidisciplinarne i uključuju stručnjake i sudionike iz različitih područja dizajna, ali i informacijskih i telekomunikacijskih tehnologije, društvenih znanosti i arhitekture. Na nagrađenim projektima su uz studente Akademije sudjelovali studenti ostalih hrvatskih sveučilišta, ali i nekoliko zemalja regije.
Docent na Odsjeku Nikola Djurek je nagrađen specijalnom nagradom „Icograda Excellence Award“ međunarodnog udruženja grafičkih dizajnera za najbolji rad u kategoriji grafičkog dizajna. Predavač Damir Bralić, vanjski suradnik Odsjeka, je nagrađen u kategoriji postava izložbi/prostorne grafike i signalizacije.
Sve nagrade je dodijelio međunarodni žiri u čijem su sastavu, osim članova selekcijske komisije, bili još i Charlotte Cheetham , Matej Koren, Jure Miklavc, Sonja Šterman i Borut Vild.
Na ovogodišnjoj izložbi, koja se po prvi puta održava u Muzeju za umjetnost i obrt, predstavljeno je 288 radova, od čega 216 u kategoriji profesionalnih i 72 studentska rada u kategorijama dizajna vizualnih komunikacija, dizajna elektroničkih/interaktivnih medija, industrijskog/produkt dizajna, postava izložbi/prostorne grafike i signalizacije, ambalaže, modnog i odjevnog dizajna te u kategoriji koncepta.
Odabir radova u profesionalnoj kategoriji obavila je selekcijska komisija u sastavu: Marko Dugonjić, Zlatko Kapetanović, Dejan Kršić, Nina Katarina Simončić, dok su selekciju studentskih radova obavili: Davor Bruketa, Marko Dugonjić, Andrea Hercog i Martina Vrdoljak Ranilović.
Za izložbu su selektirana 26 rada nastala na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. Zanimljivo je da studentsku kategoriju Ambalaže čine isključivo radovi sa splitskog Odsjeka, dok je u kategoriji Interaktivnih medija njih čak osamdeset posto.