Medijska umjetnost / Odsjek za film i video

Izložba studenata UMAS-a (u sklopu nastave u ljetnom semestru 2011./2012. akademske godine): Toni Banov, Gildo Bavčević, Martina Bilan, Tamara Bilankov, Jurica Cukar, Buga Cvjetanović, Igor Dropuljić, Arijana Lekić-Fridrih, Pino Gamulin, Albert Kazi, Katrin Novaković, Toma Šimundža, Jan Tomić, Tina Vukasović, pod mentorstvom Tonija Meštrovića

Otvorenje: 06. 06. (srijeda) 2012. u 20:00 sati

Multimedijalni kulturni centar (MKC – Dom mladih), Split, 06.06.-10.06.2012. Radno vrijeme izložbe svakim danom od 18 do 22 sat. Ulaz je slobodan.

Izložba pod nazivom MU/FiV-otvoreno-06/2012 po drugi put predstavlja radove studenata diplomskog i preddiplomskog studija sa Odsjeka za film i video, Odsjeka za kiparstvo i Odsjeka za slikarstvo. Predstavljeni radovi su studentski projekti iz područja medijske umjetnosti, u okviru nastave na kolegijima koje izvodi doc. Toni Meštrović s Odsjeka za film i video Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu.

Izložba je osmišljena kako bi se studenti s galerijski artikuliranim radom suočili s realnom situacijom izlaganja autorskog rada u javnom prostoru te kako bi se suočili i s kritičkim pogledom javnosti. Studenti predstavljaju multimedijske radove u vidu video-zvučnih instalacija, closed circuit videa, video performansa te intervencija u prostoru.

  1. Katalog: MU_FiV-otvoreno 06.2012.