Medijska Umjetnost

Medijska umjetnost / Odsjek za film i video

Izložba studenata UMAS-a (u sklopu nastave u zimskom semestru 2011./2012. akademske godine): Đildo Bavčević, Tamara Bilankov, Dragoslav Dragičević, Pino Gamulin, Marija Kotarac, Đani Martinić, Luka Mimica, Toma Šimundža, Tina Vukasović, pod mentorstvom Sandre Sterle i Tonija Meštrovića

Otvorenje u Noći muzeja: 27. 01. (petak) 2012. u 20:00 sati

Multimedijalni kulturni centar (Galerija MKC – Dom mladih), Split, 27.01.-05.02.2012.

Radno vrijeme izložbe svakim danom od 17 do 21 sat. Ulaz je slobodan.

Izložba pod nazivom MU/FiV-otvoreno-01/2012 predstavlja radove studenata diplomskog i preddiplomskog studija sa Odsjeka za film i video, Odsjeka za kiparstvo i Odsjeka za slikarstvo. Predstavljeni radovi su studentski projekti iz područja medijske umjetnosti, u okviru nastave na kolegijima koje izvode izv. prof. Sandra Sterle i doc. Toni Meštrović s Odsjeka za film i video Umjetničke akademije sveučilišta u Splitu.

Izložba je osmišljena kako bi se studenti s galerijski artikuliranim radom suočili s realnom situacijom izlaganja autorskog rada u javnom prostoru te kako bi se suočili i s kritičkim pogledom javnosti. Studenti predstavljaju multimedijske radove u vidu video instalacija, zvučnih instalacija, closed circuit videa, intervencija u prostoru, skulpturalnih objekata, video performansa te performansa u živo za vrijeme otvorenja izložbe.

  1. Katalog MU_FiV