Dizajnerska početnica će se održati u subotu 13. listopada 2018. na lokaciji: Amfiteatar Dječjeg grada na Marjanu. Polazišna točka i sastajalište je Prva vidilica. Ukoliko vremenske neprilike poremete održavanje radionice na Marjanu, ista će se održati na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3, uz prethodnu obavijest sudionicima.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Nakon sastanka na Prvoj vidilici, polaznici će pod stručnim vodstvom (Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan) proći preko nekoliko značajnih punktova sa završnom točkom: Amfiteatar Dječjeg grada na Marjanu, gdje će se odvijati praktični dio radionice. Sudionici će prethodno prezentirane informacije pokušati obilježiti oblikovanjem vizualne mape Marjana.

Termin: subota, 13. listopada od 09.30 do 12.30 sati
Mjesto: Amfiteatar Dječjeg grada na Marjanu, Split
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5. – 8. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 12. listopada 2018. u 17.00 sati
Voditeljica radionice: Jelena Perišić
Uvodno predavanje i obilazak: Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.