Jubilarni peti splitski sound art festival ISPOD BINE, održao je dio svog programa u Zagrebu, bez publike ali sa sjajnim umjetnicima koji su i dosad surađivali s festivalom i njegovim tvorcima.

Suradnici Umjetničke akademije Natasha Kadin i Hrvoje Pelicarić, autori i voditelji festivala, odlučili su dio petog ISPOD BINE festivala održati u site-specific prostoru “laboratorija čuda” DB Indoša, u kojem je on glazbenicima ponudio i svoj instrumentarij sastavljen od šahtofona i scenografije njegovih dosadašnjih projekata.

Damir Prica Kafka bio je zadužen za izbor glazbenika, a u raznim glazbenim formacijama improvizirali su članovi i prijatelji najdugovječnije ekperimentalne impro grupe Cul-de-Sac: Mario Barišin Bara, Franjo Glušac, Damir Bartol Indoš, Neven Jurić, Andreja Kurelec Košavić, Miro Manojlović, Ivan Marincel, Tena Novak Vincek, Igor Pavlica, Damir Prica Kafka, Bruno Vorberger i Tanja Vrvilo.

Za svjetlo je bio zadužen Andrija Santro, a za tehniku Jasmin Dasović.

Cijeli program snimali su studenti Umjetničke akadmeije Roko Birimiša, Luka Čizmak, Niko Gulam i Paula Skelin, te fotografirala Tihana Mandušić, a nakon montaže slike i zvuka bit će dostupan javnosti.

ISPOD BINE