“S/UMAS goes Hollywood” projekt je studenata glazbenog odsjeka Umjetničke akademije u Splitu okupljenih u ansamblu za suvremenu glazbu S/UMAS u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, Sveučilištem u Splitu i Sveučilištem Sjever u Varaždinu.

Ansambl aktivno djeluje od 2015. Godine kad je osnovan na inicijativu doc. Gordana Tudora koji je ujedno i umjetnički voditelj. Danas ansambl broji 9 članova, no kako bi što vjernije izveli glazbu svima omiljenih filmskih klasika, pridružit će im se još kolega sa glazbenog odsjeka Akademije.

Studentima glazbe ovaj se put pridružuju kolege s kazališnog i likovnog odsjeka Akademije te studenti Sveučilišta Sjever tako ovaj koncert dobiva i scensku dimenziju koja će vam dati novi pogled na dobro znane filmske klasike.

Glamuroznu Hollywoodsku atmosferu upotpunit će mladi glumci pod mentorstvom izv.prof. Brune Bebić i asist. Andreje Mladinić, a za filmske projekcije zaduženi su studenti multimedije Sveučilišta Sjever pod vodstvom doc.art. Roberta Gečeka.

Za sve vizualne komunikacije zaslužni su studenti likovnog odsjeka Akademije pod mentorstvom izv.prof. Dejana Kršića.

Koncert će se održati 13. prosinca u amfiteatru Doma mladih u Splitu s početkom u 19.30h, a na ulazu će se prikupljati novčane donacije za Dječji dom Maestral.

Bila bi nam čast da zajedno s nama uživate u glazbi naših omiljenih filmova te pritom pomognete onima kojima je to uistinu najpotrebnije.

Facebook