KONCERT ODSJEKA ZA GUDAČE I GITARU

Klase doc.art. Loris Grubišić i asist. Luke Lovrekovića

1.6.2022. – 19.00h

Sveučilišna galerija Vasko Lipovac

 

Srdačno vas pozivamo na koncert studenata  odsjeka za gudačke instrumente i gitaru Umjetničke akademije u Splitu.

Koncert će se održati 1. lipnja 2022. godine u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ u 19.00h. Na koncertu će svirati studenti iz klase doc.art. Loris Grubišić i asist.

Luke Lovrekovića, a izvodit će se djela J. Rodriga, J.S.Bacha, J.Turine, A.Piazzolle i drugih.

Veselimo se vašem dolasku!

PROGRAM:

1. Lukas Tavić: J. Rodrigo: En Los Trigales
2. Katarina Baule: J.S. Bach: Sonata br. 1 u g – molu, BWV 1001
Adagio i Presto
3. Ivan Zvonimir Stejskal: M. Llobert: Scherzo Vals
4. Ivo Baule: J. Turina: Sevillana
5. Matej Ćurlin: J.S. Bach: Partita br. 2, BWV 1004
Chaconne
6. Ana Tukša: A. Tansman: Hommange a Chopin –
Prelude, Nocturne, Valse romantique
7. Kvartet gitara: A. Piazzolla: Invierno porteno
8. Duo Baule: A. Piazzolla: Nightclub 1960

Lukas Tavić rođen je 23.07.2000. godine u Zenici. Glazbeno obrazovanje započinje s 10 godina u osnovoj glazbenoj školi u klasi profesora Alije Bičakčića. Svoje glazbeno obrazovanje nastavlja u srednjoj glazbenoj školi, također u rodnom gradu, u klasi profesora Igora Mijatovića. Pored srednje glazbene škole završio je i opću gimnaziju  ,,KŠC Sv. Pavao Zenica“. Umjetničku akademiju u Splitu upisao je 2020. godine u klasi profesora Gorana Listeša, a zatim svoje obrazovanje nastavlja s i Petritom Çekuom trenutno s asistentom Lukom Lovrekovićem. Tijekom školovanja također se usavršavao uz profesore: Alexander Swete, Danijel Cerović, Rafael Aguirre, Srđan Tošić i drugi.

Katarina Baule rođena je 28. veljače 1999. godine u Dubrovniku. Osnovnu glazbenu školu započela je s osam godina u Dubrovniku u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića kod prof. Dore Kamber gdje je 2017. godine i maturirala i završila srednjoškolsko obrazovanje. Uz glazbenu školu također je završila i tri razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku. Nakon srednje škole upisala je violinu na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Loris Grubišić kod koje je 2021. godine završila preddiplomski studij.Tijekom glazbenog školovanja pohađala je brojne seminare kod prof. Ivančice Kalanj, Nenada Merlea, Marije Čepulić, Martina Draušnika, Violete Smailović Huart, Alexandera Gilmana i drugih. Osvajala je brojne nagrade na natjecanjima HDGPP, Daleki akordi, Otvoreno federalno natjecanje mladih glazbenika i studenata u Čitluku, kao i sudjelovanje na međunarodnom natjecanju na Malti. Dva puta je nastupala kao solist s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kao i s gudačkim orkestrom Umjetničke akademije u Splitu.

Ivan Zvonimir Stejskal rođen je 10. srpnja 1994. godine u Splitu. Gitaru počinje svirati 2005. u Osnovnoj glazbenoj školi Lovro pl. Matačić u Omišu u klasi profesora Nene Munitića s kim radi do kraja srednje galzbene škole koju pohađa u Makarskoj. Od 2021. studira gitaru na UMAS-u u klasi Luke Lovrekovića. Tokom školovanja radio sa drugim profesorima: Maroje Brčić, Đani Šehu, Goran Listeš, Zoran Dukić, Ante čagalj, Stipan Popović i drugi. Sudjelovao na brojnim natjeanjima: Daleki akordi, Omiš guitar fest, Split guitar fest, concorso europeo di chitarra classica Citta di Gorizia itd. na kojima je osvajao brojne nagrade.

Ivo Baule rođen je 27. rujna 2001. godine u Dubrovniku. Svoje glazbeno obrazovanje započeo je s osam godina u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića kod profesora Pera Škobelja kod kojeg je 2020. godine i maturirao. Uz srednju glazbenu školu završio je i prirodoslovno-matematički smjer u Gimnaziji Dubrovnik. Nakon srednje škole 2020. godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu u klasi profesora Gorana Listeša, a zatim svoje obrazovanje nastavlja s Petritom Çekuom i trenutnim asistentom Lukom Lovrekovićem. Osim spomenutih imena tijekom školovanja se usavršavao uz mnoge druge profesore: Maroje Brčić, Krešimir Bedek, Xhevdet Sahatxhija, Rafael Aguirre, István Römer i drugi. Sudjelovao je na natjecanjima HDGPP, Daleki akordi, Omiš Guitar Fest, Poreč Fest i u sklopu njih osvajao brojne nagrade.

Matej Ćurlin rođen je u Zagrebu 23.6.1995. godine. Pohađao je osnovnu i srednju glazbenu školu Pavla Markovca u klasi profesorice Martine Pavliš i Nenada Merlea. Godine 2016. upisuje Umjetničku akademiju u Splitu u klasi profesorice Loris Grubišić. Nastupao je na raznim koncertima u Zagrebu, Splitu, i Mostaru kao solist i s akademskim orkestrom Umjetničke akademije u Splitu.

Ana Tukša rođena je 2001. godine u Rijeci. Svoje glazbeno obrazovanje počinje u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Srednju glazbenu školu upisuje u Koprivnici, u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić u klasi Antonija Rumenovića, te zajedno s njim 2019. prelazi u Glazbenu školu u Varaždinu.
Tijekom svoje naobrazbe prisustvovala je mnogim usavršavanjima – Ljetna škola gitare Jagnjedovec (2011.-2016.), Tjedan gitare u Postojni (2017.-2021.), HUGIP (2019.-2022.), Zagreb Guitar Fest, Omiš Guitar Fest, te masterclassovima kod prestižnih pedagoga i gitarista kao što su R. Aguirre, M. Brčić, B. Head, O. Kaminsky, L. Kuropaczewski, C. Marchione, N. Munitić, M. Mysliveček, E. Pascal Diez, D. Pavlovitz, P. Pegoraro, J. Perroy i mnogi drugi. Osvaja prve nagrade na međunarodnim natjecanjima – Zagreb Guitar Fest, Porečki tirando con pizzicato, Pula Guitar Fest, Sarajevo Guitar Fest, Omiš Guitar Fest, Altamira Gorizia Guitar Competition, te druge nagrade na HDGPP Državnim natjecanjima. 2019. nastupa na Varaždinskim baroknim večerima, izvodeći koncert A. Vivaldija u D-duru uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra. Od 2020. godine pohađa Umjetničku akademiju u Splitu u klasi prof. Maroja Brčića.