U sklopu Tjedna suradnje Hrvatskog narodnog kazališta Split i Sveučilišta u Splitu, od ponedjeljka 12. do petka 16. ožujka, u prostorima Sveučilišta bit će izvedena dramska predstava Antigona i koncert Orkestra HNK Split na kojem će kao solisti nastupiti nadareni studenti glazbe Umjetničke akademije u Splitu.
Sofoklova Antigona ispitna je produkcija Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije. S vječnim, arhetipskim dvojbama Sofoklovih lica suočit će se još jedna, nadolazeća glumačka generacija. Uloge tumače studenti treće godine Preddiplomskog studija Gluma: Matija Grabić, Konstantin Haag, Jagoda Kumrić, Ana Uršula Najev, Slavena Verić i Donat Zeko. Predstava se igra u prijevodu Bratoljuba Klaića, a nastala je pod mentorstvom izv. prof. art Gorana Golovka, asistenta Nenada Srdelića i stručne suradnice Katarine Romac. Predstave igraju 12., 13., 15. i 16. ožujka s početkom u 19 sati na Sceni A Umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka ulica 3.

U srijedu, 14. ožujka s početkom u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, bit će održan koncert Orkestra HNK Split pod ravnanjem izv. prof. art Harija Zlodre. Kao solisti nastupit će studentice i studenti: flautistica Karla Križanić, violončelistica Jelena Batinić, violinistica Lina Plohl te pijanisti Antonio Grkeš i Ana Stanković, perspektivni studenti Umjetničke akademije u Splitu koji će se predstaviti izvedbama djelâ Mercadantea, Elgara, Paganinija, Beethovena i Poulenca. Ulaz na koncert je slobodan.

„Hrvatsko narodno kazalište nastavna je baza Sveučilištu u Splitu, a ovaj Tjedan samo je još jedna u nizu akcija kojima pokušavamo uspostaviti što čvršće veze između naših dvaju institucija. Želja nam je što više naših studenata uključiti u kulturni život i približiti im kulturne programe, a Sveučilište, odnosno naša Umjetnička akademija, bazen je iz kojeg u Kazalište dolaze novi mladi umjetnici“ kaže prorektor Sveučilišta u Splitu dr. Branko Matulić.

 

KONCERT

Dirigent: Hari Zlodre

PROGRAM:

Saverio Mercadante: Koncert za flautu i orkestar u e-molu
solistica: Karla Križanić, flauta

Edward Elgar: Koncert za violončelo i orkestar, op. 85 u e-molu (1. i 2. stavak)
solistica: Jelena Batinić, violončelo

Niccolo Paganini: Koncert za violinu i orkestar, op. 6 u D-duru (1. stavak)
solistica: Lina Plohl, violina

Ludwig van Beethoven: Koncert za klavir i orkestar, op. 37 u c-molu (1. stavak)
solist: Antonio Grkeš, klavir

Francis Poulenc: Koncert za klavir i orkestar u Cis-duru (2. i 3. stavak)
solistica: Ana Stanković, klavir

 

Koncertna dvorana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu
Srijeda, 14. ožujka 2018. u 20 sati

Ulaz slobodan!

Veselimo se Vašem dolasku!