Glazbeni odjel Umjetničke akademije u Splitu će u subotu, 27. svibnja 2017. u 11 h ugostiti dvije studentice IV. godine sa Instituta za crkvenu glazbu, koje će nam se predstaviti skladbama za klavir četveroručno te dva klavira. Studentice su, u sklopu nastave kolegija Klavirski duo sudjelovale na natjecanju komornih sastava održanom u Mariji Bistrici.

Silvia Magdalena Šimić rođena je u Zadru 12. kolovoza 1993. godine. Maturirala je klavir u srednjoj glazbenoj školi “Blagoje Bersa” u Zadru u klasi prof. Martine Stipčević – Petani 2013. godine. Nastupala je kao solistica i komorna glazbenica diljem Hrvatske. Od 2013. godine studentica je Instituta za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Josipa Jurenec rođena je u Zadru 12. srpnja 1994. godine. Maturirala je klavir u srednjoj glazbenoj školi “Blagoje Bersa” u Zadru u klasi prof. Nenada Novaka 2013. godine. Nastupala je kao solistica i komorna glazbenica diljem Hrvatske. Od 2013. godine studentica je Instituta za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagreb

Program

 1. Kristina Cvitanić: “Livada” ciklus za klavir četveroručno
  III stavak – Allegro
 2. Franz Schubert: Poloneza u d-molu, D. 824, br. 1
 3. Johannes Brahms: Mađarski plesovi za klavir četveroručno br. 2, d-mol
  Allegro non assai
 4. Andrej Sapožnikov: Put u nebesa
 5. Yoshinao Nakada: The Train Ruin
 6. Francis Poulenc: Sonata za klavir četveroručno
  I stavak – Prelude
  II stavak – Rustique
  III stavak – Final (Tres vite)
 7. Aram Hačaturjan: Armenska rapsodija