Klarinetistica Ivana Bandalo, asistentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i klarinetistica Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, od preko 600 prijavljenih iz cijelog svijeta, odabrana je za prvu OneBeat virtualnu rezidenciju. Od 2. do 4. rujna 2021. glazbenici OneBeat Virtual-a predstavit će svoju suradnju, radove u tijeku i eksperimente, inspirirane nacrtima i idejama nepisanih pravila, kolektivnom njegom i stvaranjem zajednice u neobičnim vremenima.
.
2. rujna na programu je projekt eksperimentalne glazbe koji je pripremila sa ruskom violončelisticom Alinom Anufrienko, suradnja sa bolivijskom skladateljicom Andre Alvares za koju je napravila hand gesture piece i glazbu, te sudjelovala u završnom projektu brazilskog skladatelja i producenta Alexandrea Barosa.
.
3. rujna prezentacija je 7-tjedne rezidencije grupe od 7 autora (Marija Mitrović/Crna Gora, Ju Lazuli/Brazil, Kiran Nepali/Nepal, Royce Handy/USA, Paulo Sartori/Brazil, Christopher Marianetti/USA) koja je rezultirala sa nekoliko skladbi i videa kao odgovor na pitanja  belgijskog filozofa Latoura o svijetu nakon pandemije. Suradnja se nastavlja narudžbom za gesture piece i komad u skladbi brazilskog skladatelja Marcioza za festival eksperimentalne glazbe Novas Frequenciaz krajem ove godine. Nakon premijere svi radovi će biti dostupni na www.1beat.org
.
OneBeat, New York, je inicijativa za kulturnu razmjenu vladine agencije za obrazovanje i kulturu SAD-a koju vodi Bang on a Can’s Found Sound Nation i jedna od svjetskih vodećih programa glazbene diplomacije. Ove je godine OneBeat sazvao 35 inovativnih i društveno angažiranih glazbenika iz 17 zemalja na svoju prvu virtualnu rezidenciju od 12. srpnja – 6. rujna 2021. godine baveći se ovogodišnjom programskom temom Scores For Uncertan times.
.
Čestitamo!
.
.