Natječaj za desetodnevnu radionicu ITW-a od 16. do 25. svibnja 2013. godine, u predviđenim kategorijama Screenwriters i Others, otvoren je do 17. ožujka 2013. te se pozivaju zainteresirani da se do predviđenog datuma prijave.

Prijavi se online od 1. veljače do 17. ožujka 2013. godine ako si redatelj, snimatelj, montažer, dizajner zvuka ili scenarist!

Prošlogodišnja Međunarodna filmska radionica je privukla pažnju mnogih mladih filmaša iz različitih zemalja svijeta, a tijekom proteklih godina održavanja postala je uspješan odgojno-praktični program za 10 odabranih talenata brojnih međunarodnih filmskih ustanova koje kroz program vode i nadziru stručni predavači i mentori iz Hrvatske i svijeta.

Misija naše Međunarodne filmske radionice je omogućiti susret mladih talenata iz raznih kulturnih zaleđa kako bi produbili vlastite filmske i kreativne vještine u međusobnoj suradnji i razumijevanju.

Tijekom intenzivnog desetodnevnog teorijskog i praktičnog dijela programa, cilj nam je proizvesti što kvalitetnije filmske rezultate u opuštenoj radnoj atmosferi. Upravo je to i razlog strukturiranja malih radnih timova Međunarodne filmske radionice, s ciljem da se proizvedu konkretni uratci, točnije dva kratkometražna niskobudžetna filma.

Stoga smo vrlo motivirani predstaviti sudionicima naše radionice sve elemente i procese nastanka filma te ih uvesti u izniman filmski svijet!

Međunarodna filmska radionica 2013. sastoji se od niza predavanja, filmskih projekcija, razvoja scenarija, snimanja, montaže, otvorene rasprave u prijateljskoj atmosferi i konačno, realizacije dva kratkometražna digitalna filma.

Festival židovskog filma izvrsna je prilika bolje se upoznati sa suvremenom židovskom filmskom produkcijom, koju odabire počasni predsjednik Festivala, gospodin Branko Lustig, ujedno jedan od najznačajnijih filmskih producenata današnjice.

Tijekom svog boravka u Zagrebu, 10 odabranih sudionika imat će jedinstvenu priliku učiti od nekih od najvećih svjetskih suvremenih filmaša , kao i razvijati nova prijateljstva s kolegama te steći vrijedna iskustva iz snimanja kratkih filmova radionice.

Na Međunarodnoj filmskoj radionici želimo razviti Vaš stvaralački potencijal i dati Vam poticaj za ostvarenje Vaših filmskih snova! Mi vjerujemo u Vaš entuzijazam i kreativnost!

Međunarodna filmska radionica besplatni je obrazovni program koji kontinuirano organizira Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb. Polaznicima su omogućeni besplatani smještaj i hrana za vrijeme trajanja Međunarodne filmske radionice.

Službeni jezik Radionice je engleski.

Više informacija na linku: http://talent.jff-zagreb.hr/news/2/0