Fasadu Podvodno istraživačkog kluba Mornar u sklopu Ekološko-edukativnog projekta “Od Splita moru” sufinanciranog od strane Grada Splita kao dio projekta zaštite okoliša oslikale su studentice Odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti Ivna Blažević i Matea Bočina te Toni Minigo, a sve u suradnji sa mentoricama doc. dr. art. Oreb Gloriom i Teom Katunarić Kirjakov.
.
Ekološko-edukativni projekt “Od Splita moru” Podvodno istraživačkog kluba Mornar primarno je akcija čišćenja podmorja i vađenje otpada.
.
U ekološkoj akciji su sudjelovali:Čistoća Split, CIAN Split, članovi KŠR Jadran sa svojim brodicama, Ronilačko Ekološki Klub Podstrana, REK HVIDR-a Split, UPA Rostrum Split, Ronilački klub Špinut , RK Zenta, RK Giričić, ronioci-vatrogasci Javna vatrogasna postrojba Grada Splita.
.
U akciji je sudjelovalo preko 80 aktivista. Ronioci i sudionici u brodicama za prihvat otpada čistili su predio od Sustipana do lukobrana ACY marine te lučicu KŠR Jadran. Izvađene su velike količine otpada.
.
Posebno veseli partnersko-prijateljska suradnja sa Podvodno istraživačkim klubom Mornar koja je i dovela do oslikavanja murala posvećenog moru, roniocima i okolišu, spoj mitologije i stvarnog svijeta.
.
Ujedno, mural je dio završnog rada Ivne Blažević.
.
Oslikani zid ostaje kao trajni podsjetnik koliko je važno brinuti o moru i ekologiji te kako svaka i najmanja promjena kreće od nas samih.
Svi zainteresirane su dobro došli da posjete lokaciju Uvala Baluni 3-1, Split.
.