JELENA PLETIKOSA, sopran

VALNEA VRETENAR, sopran

BORNA ERCEG, klavir

 

srijeda, 25. ožujka 2015.

 

Foyer splitskog HNK u 17.30 sati

Pozivnica i program

Valnea Vretenar je mlada sopranistica iz Pule. Godine 2011. završava srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli, smijer klavir. Tijekom tog školovanja upisuje smijer solo pjevanje u klasi prof. Cvetana Pelčića. Solo pjevanje maturira 2013. godine i iste godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, u klasi prof. Nelli Manuilenko. Osvojila je brojne nagrade u regionalnim i državnim natjecanjima kao solist i kao član komornog sastava, posebno se ističe osvojena 2. nagrada na međunarodnom natjecanju „Lav Mirski“ u Osijeku.

Jelena Pletikosa, sopranistica iz Šibenika, započinje glazbeno obrazovanje na violini u Glazbenoj školi Ivana Lukačiča u Šibeniku. Na smijer solo pjevanja se upisuje sa 16 godina, u klasi prof. Ane Grubić Miškić. Kao maturantica, godine 2013., je osvojila 2. mjesto na regionalnom natjecanju HDGPP. Iste godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, u klasi prof. Nelli Manuilenko. Godine 2014. je osvojila 3. mjesto na Međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“. Nastupala je i gostovala na mnogim koncertima i drugim kulturnim događanjima, ponajviše u Dalmaciji, ali i po ostatku Hrvatske.

Borna Erceg rođen je 1996.g u Šibeniku. Klavir je započeo učiti kod prof. Marije Sekso, osnovnu glazbenu školu kod prof. Gordane Pavić. Maturirao je 2012.g u klasi prof. Kristine Pešić. Dobitnik je nekoliko nagrada: dvije prve regionalne, dvije druge državne, drugo mjesto na međunarodnom natjecanju “Daleki akordi”. Surađuje sa zborovima “Lira”, “Sv. Mihovil”.. Također se bavi skladanjem. Trenutno je student 1.godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Srđana Čaldarovića.