Težište programa su skladbe za saksofon suvremenih hrvatskih skladatelja. Analize odabranih skladbi i izdvajanje karakteristika svojevrsne hrvatske škole saksofona predstavljaju teorijski dio programa, dok će se u praktičnom, sviračkom dijelu raditi na konkretnim tehničko-interpretacijskim zahtjevima i usmjeravanju polaznika ka cjelovitom poboljšanju umjetničkih kompetencija i spremnosti za koncertne izvedbe.

Gordan Tudor

Doc. Gordan Tudor (Hrvatska), docent saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu i gostujući profesor na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.  Diplomirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Dragan Sremec), usavršavao se kod E. Rousseaua na Mozarteumu u Salzburgu, a studij nastavio na Conservatorium van Amsterdam kod Arna Bornkampa i na CNSMD u Parizu kod Claudea Delangla. Nastupao po Europi i Sjevernoj Americi u raznim komornim sastavima te kao solist s orkestrima i ansamblima.

Alt saksofonist uglednog „Papandopulo“ kvarteta i sopran saksofonist tria “GIG”. Umjetnički je direktor festivala Dani Nove Glazbe u Splitu. Dobitnik mnogobrojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima (PBZ-a i Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog hrvatskoga glazbenika, Judita, Marenostrum– Berlin, Fonda Rudolf i Margita Matz), višestrukih diskografskih nagrada Porin. Nagrađivan je i kao skladatelj.  Često održava majstorske  seminare i sudjeluje u ocjenjivačkim sudovima glazbenih natjecanja.