Program je namijenjen klasičnim glazbenicima koji žele razviti drugačiji pristup svojoj uobičajenoj praksi, privremeno se osloboditi pisanih materijala  i dati slobodu vlastitoj kreativnosti. To će se postići kroz integraciju elemenata strukture i sviračkih sugestija. Tijekom programa, rad će biti velikim dijelom usmeno orijentiran s ciljem poticanja „osjećajne“, pa čak i “osjetilne” strane slušanja u improvizaciji. Improvizacijski program će se svaki dan odvijati u dva dijela: jutarnje grupne sesije će uključivati 5 do 7 glazbenika s mentorom, a u poslijepodnevnim će participirati svi polaznici zajedno.

Sophia Domacich

Sophia Domancich (Francuska), jazz pijanistica i skladateljica, diplomirala na Conservatoire National de Paris osvojivši prvu nagradu (klavir, komorna glazba).  Kao korepetitorica radila je u pariškoj Operi. Od 1979., bavi se jazz glazbom te je surađivala s brojnim uglednim glazbenicima u različitim jazz-ansamblima i Big Band sastavima (Lumiére, L’Equip Out, Trio Davenport, Quartet Hors-Série). Snimila 8 nosača zvuka, posljednji 2010. (Snakes & Ladders). Jedina je žena dobitnica nagrade Prix Django Reinhardt.

Simon Goubert

Simon Goubert (Francuska), studirao udaraljke na glazbenim akademijama u Rennesu i Versaillesu. Karijeru udaraljkaša započeo na Francuskoj nacionalnoj televiziji. Svirao u brojnim uspješnim ansamblima i s uglednim glazbenicima (D.Lemerle, E.Barret). Od ukupno osam snimljenih nosača zvuka, posljednji (Background) je objavljen 2008. Redovito nastupa i sa Sophiom Domancich. Prvi i jedini udaraljkaš koji je primio nagradu Prix Django Reinhardt.