Teorijski dio nastave bit će usmjeren na usporedbu tonalnih struktura skladbi za flautu baroka i 20. stoljeća. Analitički rezultati povezat će se s tehničko-interpretacijskim zahtjevima i stjecanjem konkretnih vještina koje će, u načelno individualnom pristupu, utjecati na poboljšanje sviračkih kompetencija.

portreti predavača

Red.prof. Felix Renggli (Švicarska), profesor flaute na Musikhochschule Basel, te Staatlichen Hochschule fűr Musik Freiburg, na početku karijere, bio je solo flautist Simfonijskog orkestra u St. Gallenu, Zűrichu, Lucernu. Član je mnogobrojnih komornih ansambala, poput Ensemble Contrechamps/Geneva, Holliger-woodwind-quintet i dr. Umjetnički je direktor manifestacije Swiss Chamber Concerts. Nagrađivan na brojnim međunarodnim festivalima. Kao profesor, održao je brojne glazbene ljetne škole (Montepulciano, Italija; Goslar, Njemačka; Tokio, Japan; Australia, Argentina, Brazil).

Ana Domančić

Izv.prof. Ana Domančić (Hrvatska), profesorica flaute na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Diplomirala flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Tinka Muradori), magistrirala na Staatliche Hochschule fűr Musik und Darstellende Kunst u Stutgartu, a kao stipendistica Fulbrightove donacije završila umjetnički doktorat 1980. na Peabody School of Music (Baltimore, SAD). U bogatoj koncertnoj i pedagoškoj karijeri, djelovala je kao solist (Operno-simfonijski orkestar HNK u Splitu, Dubrovački simfonijski orkestar, koncert-majstor orkestra HRM-a) te profesorica i voditeljica međunarodnih tečajeva za flautu (Split, Hvar, Zadar, Omiš). Voditeljica je međunarodne manifestacije Dani flaute u Splitu i autorica sveučilišnog udžbenika iz flaute (Dahom do flaute).