Split International Summer School of Music 2017

Međunarodna Ljetna škola glazbe održat će se od 1.- 5. rujna 2017.
Organizator: Umjetnička akademija u Splitu
Cijena škole: 300€ (studenti), 200€ (mlađi polaznici)
Smještaj: 180€

O školi

Opis programa:

Međunarodna ljetna škola Split International Summer School of Music  je osmišljena kao skup 10 specifičnih akademskih glazbenih programa od kojih će polaznici moći birati jedan kao glavni program, dok će dijelove drugih programa moći pohađati kao promatrači. Programi su primarno namijenjeni studentima glazbe (instrumentalnih studija), međutim, kako glazbeno područje oduvijek prepoznaje i izrazito talentirane mlađe polaznike, u slučaju ne ispunjavanja predviđenih 10 studenata po programu, kao polaznici će se prihvaćati i mlađi talentirani glazbenici, koji su u svom radu prepoznati na značajnim koncertima i natjecanjima.  Navedeni programi imaju načelno dvojake ciljeve: ponuditi polaznicima mogućnosti poboljšanja individualne tehničke i interpretacijske razine sviranja instrumenta te upoznavanje polaznika s glazbeno-analitičkim karakteristikama odabranih umjetničkih djela odnosno transferiranje ovih spoznaja na uvjerljivu umjetničku interpretaciju.

Načelno individualan pristup, sukladan trenutačnom stupnju glazbenih znanja i vještina svakog polaznika, objedinit će se okvirnom temom ili zajedničkim značajkama odabranog repertoara.

Dio glazbenog sadržaja prilagodit će se željama i sviračkim mogućnostima polaznika nakon prijava, a polaznicima će pravovremeno biti poslani i svi notni materijali.

Završetak Škole bit će obilježen zajedničkim koncertom polaznika na jednoj od lokacija Sveučilišta u Splitu. Završni koncert, ujedno je prilika za ocjenjivanje polaznika na svojevrsnom komisijskom ispitu (svi profesori predavači). Studenti će po završetku dobiti potvrdu o ostvarena 2 ECTS boda, a potencijalni drugi polaznici, potvrdu o sudjelovanju.

Predsjednica organizacijskog odbora: izv.prof. dr.sc. Davorka Radica

e-mail: davorka.radica@umas.hr

Poseban dodatak programima

Poseban dodatak održavanju ljetne škole je dvodnevno gostovanje prof. Marine Minkin iz Izraela, koja će u posebnim terminima, prilagođenim svim polaznicima, predavati o različitim aspektima barokne izvedbene prakse na čembalu.

Red.prof. Marina Minkin (Izrael), profesorica čembala i barokne glazbe na Tel-Aviv University Buchmann – Mehta School of Music (Israeli Conservatory) i Jezreel Valley Art Center. Studirala na Boston University i Jerusalem Academy of Music.  Godine 1998. postigla stupanj doktorice glazbene umjetnosti. Osnivačica je i direktorica ansambla Ad Libitum te sudionica brojnih festivala, između ostalih, umjetnička direktorica manifestacije Yehiam Renaissance Festival u Izraelu.

Programi

Raspored i stjecanje ECTS bodova

31. kolovoza – dolazak i registracija polaznika, pozdravni govor, upute o rasporedu

Lokacije održavanja programa:

Fausta Vrančića 19
Zagrebačka 3
Tvrđava Gripe, Glagoljaška bb

Raspored nastave i stjecanje ECTS bodova:

Nastava će se svakodnevno odvijati u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu. Programi Flaute, Gitare, Korepeticije, Klavira, Saksofona, Violine, Viole i Violončela će se u cijelosti izvoditi u jutarnjim terminima , a programi Komorne glazbe i Jazz improvizacije će biti podijeljeni na jutarnji i poslijepodnevni termin. Poslijepodnevne termine ova dva programa će moći (kao promatrači) pohađati i polaznici  ostalih programa, što će se vrednovati u jedan dio ECTS bodova uz predviđeni samostalni rad i vježbanje, izvan obveznog nastavnog dijela. Svaki će polaznik na svom programu ostvariti 1 ECTS bod dolaženjem na nastavu (30 sati, predavanja i vježbi), a 1 ECTS pohađajući kao promatrač program Komorne glazbe ili Jazza (po 3 sata tijekom 4 dana= 12 sati) uz samostalno vježbanje tijekom 5 dana (oko 18 sati rada u što je uključena generalna proba posljednjeg dana, završni koncert i diskusija nakon održanog koncerta).

Raspored 1. – 4. dana:

Jutarnji:

Program Sat Zgrada Učionica
Flauta – barok i 20. stoljeće 8.00 – 12.30 F. Vrančića 19 13 prizemlje
Gitara 8.00 – 12.30 F. Vrančića 19 5 prizemlje
Korepeticija 8.00 – 12.30 F. Vrančića 19 Klavirska soba, kat
Klavir 8.00 – 12.30 F. Vrančića 19 Klavirska soba, kat
Saksofon 8.00 – 12.30 Gripe, Glagoljaška bb Dvorana
Violina 8.00 – 12.30 F. Vrančića 19 Zbornica
Violončelo 8.00 – 12.30 F. Vrančića 19 Soba pjevanja, kat
Grupa Jazz impr. 1 9.00 – 12.00 F. Vrančića 19 Dvorana
Grupa Jazz impr. 2 9.00 – 12.00 Zagrebačka 3 Scena A
Viola 12.30 – 17.00 F. Vrančića 19 Gudačka soba, kat

 

Poslijepodnevni:

Program Sat Zgrada Učionica
Komorna glazba 12.30 – 17.00 F.Vrančića 19 Dvorana
Flauta – hrvatski skladatelji 15.00 – 18.00 F.Vrančića 19 17, kat
Jazz 17.00 – 19.30 Zagrebačka 3 Scena A

 

5. dan

Jutarnji:
Pojedinačne i generalna proba (svi polaznici)

Poslijepodne:
Završni koncert (svi polaznici)

Prijave

Informacije: http://www.unist.hr/split-summer-school-2017

Da biste se prijavili na SISSM 2017, molimo vas preuzmite Prijavni obrazac te ga ispunjenog pošaljite na mejl musicsummerschool@umas.hr.

Informacije o načinu uplate prijavitelji će dobiti nakon što prijave budu završene.

Ako imate bilo kakva pitanja, pišite nam na musicsummerschool@umas.hr ili davorka.radica@umas.hr

Kontakt rezervacije smještaja (u studentskom domu studentskog centra Sveučilišta u Splitu): rezervacija.smjestaja@scst.hr