Poštovani prvostupnici i magistri,

Vrijeme u kojem zaključujete školovanje ili završavate samo prvu etapu puta do željene diplome za vas će uvijek imati radostan prizvuk. Jedan dio života zaključujete, a pred vama se otvara kompleksna slika trenutka u kojem živimo. Kao građani Europe sigurno razmišljate o budućnosti koja je pred našim kontinentom, ali i cijelim svijetom. Potresne vijesti i slike koje pristižu pogotovo nas u Hrvatskoj vraćaju u vremena kad većina vas nije ni bila rođena, u vremena kad smo i sami bili žrtve agresije.

Nije lako pod dojmom takvih misli posvetiti se studiranju, stvaranju ili izučavanju umjetnosti i kulture. Mnogi će reći da nije vrijeme za umjetnost, ali istina je upravo suprotna, sada kad su ugrožene demokratske vrijednosti na kojima se temelji europski pravni i sigurnosni sustav kao i način života trenutak je kad umjetnost i kultura itekako ima što za reći.

Upravo sada umjetnost i kultura postaju oaze humanizma i promišljanja o pitanjima koja mnogi ne mogu ili se ne usuđuju postaviti.

Visoka kvaliteta završnih i diplomskih radova ispunjava nas nadom, zadovoljstvom i divljenjem te dokazuje da imamo generacije mladih ljudi koji imaju snage da se othrvaju svim izazovima i produciraju izvanredne umjetničke kreacije i znanstvena djela.

 

 

 

Kao dekanu Umjetničke akademije u Splitu zadovoljstvo i čast mi je čestitati vam na uspješnom završetku školovanja, a ujedno ovim putem posebno ističem izvanredne uspjehe dobitnika Dekanove nagrade i Posebne Dekanove nagrade za akademsku godinu 2020/2021.:

I. Dobitnici nagrade na preddiplomskoj razini:

 1. Šimun – Čarli Botica, glazbena pedagogija
 2. Jelena Lučev, glazbena teorija
 3. Filip Dujmović, saksofon
 4. Lovre Kondža, gluma

II. Dobitnici nagrade na diplomskoj razini:

 1. Kristina Svalina, solo pjevanje
 2. Ivona Pupačić, slikarstvo
 3. Daniel Hrgar, klarinet
 4. Davor Kamenjarin, kiparstvo
 5. Slavena Verić, gluma
 6. Borna Stanić, glazbena teorija
 7. Ivan Đangradović, glazbena kultura
 8. Greta Vuković, dizajn vizualnih komunikacija

III. Dobitnici nagrade na integriranom studiju:

 1. Nađa Tomašević, konzervacija i restauracija

IV. Dobitnici Posebne dekanove nagrade su:

 1. Klaudia Hozjan, konzervacija i restauracija

 

Uvjeren sam da će vaša mladalačka snaga i uvjerenja dati odgovore na pitanja i izazove koja su pred svima nama.

Uspješni završetak školovanja, lijepi je trenutak u životu. Pred vama je početak puta kroz čudesni svijet umjetnosti i znanosti, zakoračite hrabro!

Poštovani diplomanti, prvostupnici, magistri, kolege, želim vam puno uspjeha i sreće u vašem radu i životu.

 

Dekan Umjetničke akademije u Splitu

izv. prof. art. Edvin Dragičević

 

Diplome se mogu preuzeti u studentskoj referadi u terminu za studente. Radno vrijeme referade sa studentima možete provjeriti na poveznici: https://www.umas.unist.hr/studentska-referada/