EFA 2011

Kao članovi neprofitne i nepolitičke udruge građana Klub Alpbach Hrvatska želimo Vas upoznati s otvorenim natječajem za 500 stipendija za sudjelovanje na najznačajnijoj austrijskoj ljetnoj konferenciji Europski Forum Alpbach (EFA), koja se održava od 18. kolovoza do 3. rujna 2011. godine u mjestu Alpbach u austrijskoj pokrajini Tirol. Krovna tema ovogodišnjeg Foruma je “Justice – Responsibility for the Future”.

Europski Forum Alpbach je skup 7 simpozija, 16 seminara i 5 ljetnih škola na kojima svake godine sudjeluje oko 3000 ljudi, među kojima je 500 stipendista ponajviše iz zemalja jugoistočne Europe. Dobna struktura sudionika je raznolika. Tematska područja su: ekonomija, medicina, pravo, filmska umjetnost, tehnologija, književnost, politika, arhitektura, filozofija, bankarstvo, kultura, itd.

Predavači, voditelji i diskutanti su europski i svjetski istaknuti znanstvenici, profesori, stručnjaci iz prakse, gospodarstvenici i državnici. O studentima najzanimljivijem “Seminar week-u” pročitajte u letku u prilogu. Cjelokupni program bit će upotpunjen do kraja srpnja.

Natječaj je otvoren do 26. travnja 2011. godine. Prijaviti se mogu redovni i izvanredni studenti diplomskih i poslijediplomskih studija u dobi do 30 godina sa svih fakulteta u Republici Hrvatskoj, kao i mladi ljudi koji su nedavno diplomirali. Stipendija za studente iz Republike Hrvatske pokriva troškove sudjelovanja (kotizaciju), smještaja, a od ove godine i džeparac (17,- eur/dan). Ukupna vrijednosti jedne pune stipendije je cca. 1.600,- eur.

Po želji, studenti se mogu prijaviti ili za sudjelovanje na simpozijima i seminarima (trajanje 2,5 tjedna) ili za sudjelovanje na jednoj od ljetnih škola (trajanje: 1 ili dva tjedna).

Na Forumu se također može sudjelovati i privatno. Tu priliku svake godine iskoristi nekolicina nastavnih djelatnika različitih fakulteta iz Republike Hrvatske.

Na ovogodišnji politički simpozij Foruma pozvan je i predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, koji također podupire rad Kluba Alpbach Hrvatske i pokrovitelj je konferencije “EFA Network: SEE Regional Meeting” koja će se održati ove godine u Zagrebu.

U prilogu Vam stoga dostavljamo:

  1. Letak 500 stipendija za EFA 2011.
  2. Scholarships EFA 2011.
  3. EFA Booklet

Unaprijed Vam se zahvaljujemo na potpori i vremenu koje ćete izdvojiti za nas. Za sva dodatna pitanja i informacije rado Vam stojimo na raspolaganju.

Elvira Lazić, Matija Pavlović i Boris Blažević

Klub Alpbach Hrvatska
Ulica Slavka Kovačića 14
10361 Sesvetski Kraljevec
www.kah.hr
office@kah.hr