Ovim putem pozivamo studente i mlade stručnjake iz područja umjetničkih i kulturnih djelatnosti na sudjelovanje u umjetničko-istraživačkoj radionici koja će se održati u sklopu manifestacije LA. colonia: Kulturna baština – nasljeđe Mediterana.

O radionici

Glavna stavka radionice pretpostavlja zajednički rad umjetnika, povjesničara umjetnosti i ostalih kulturnih djelatnika pri ispunjavaju određenih zadataka, koristeći se specifičnim metodama i vještinama kojima su ovladali tijekom svog studiranja. Zajednički rad bio bi orijentiran na teoretski i praktični odnos prema umjetnosti te njihove poveznice.

Početak aktivnosti radionice iniciran je podjelom četiri odabrana sudionika u dvije grupe, po načelu da je jedan član grupe student-umjetnik, a drugi student-povjesničar umjetnosti. Obje grupe zajedno imaju na raspolaganju dvoje pripadajućih mentora (jednog umjetnika te povjesničara umjetnosti) kao i dvoje facilitatora.

Glavni zadatak 1. grupe

  • izrada znanstveno-istraživačkog rada o određenoj tematici vezanoj za naselje Uble,
  • izrada umjetničkog djela na javnom prostoru unutar urbanog sklopa Ubli, s prethodnom  izradom modela u manjem formatu.

Glavni zadatak 2. grupe

  • izrada znanstveno-istraživačkog teksta o određenoj tematici vezanoj za naselje Lastovo,
  • izrada umjetničkog djela s prijašnjom izradom modela u manjem formatu.

Kome je radionica namijenjena?

Studentima i stručnjacima iz područja likovnih umjetnosti te kulturnim djelatnicima. Na radionici mogu sudjelovati ukupno 4 osobe.

Gdje se i kada održava?

Na otoku Lastovu, od 6. do 19. lipnja 2016. godine.

Kako se prijaviti?

Poslati životopis (max. 2 stranice) i motivacijsko pismo (max. 200 riječi) najkasnije do 25. svibnja 2016. na adresu: info@heritagegopro.com, i broj mobitela: 091 578 92 57 na koje se mogu uputiti  sva pitanja vezana uz poziv.

Odabrani sudionici bit će kontaktirani najkasnije do 27. svibnja 2016. godine. Svi troškovi smještaja i glavnog dnevnog obroka bit će pokriveni od strane organizatora.

Tko su organizatori?

Radionicu zajednički organiziraju UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE I UMJETNOSTI DOBRE DOBRIČEVIĆ i tvrtka HERITAGE GO PRO j.d.o.o.

Više na:

Rok za prijavu: 25. svibnja  2016.
Objava rezultata: 27. svibnja 2016.
Trajanje radionice: 6 – 19. lipnja. 2016.