Sveučilište u Splitu objavilo je Natječaj za Erasmus+ mobilnost u svrhu studija u ljetnom semestru ak. god. 2019./2020.

Rok za prijavu je 24. lipnja 2019.

Tekst Natječaja i upute za prijavitelje dostupni su na internetskoj stranici Sveučilišta u Splitu.

Popis visokih učilišta na kojima studenti Umjetničke akademije u Splitu mogu realizirati Erasmus+ mobilnost u svrhu studija objavljen je uz tekst Natječaja (stavka 7. na popisu vezanih dokumenata Natječaja). Preuzmite dokument na svoje računalo i otvorite list koji se odnosi na Umjetničku akademiju (radi se o Excel tablici): tu su popisana sva visoka učilišta na kojima možete realizirati mobilnost u svrhu studija. Ustanove su sortirane po zemljama. Obavezno obratite pažnju na stupac u kojemu je navedeno područje za koje je sklopljen sporazum o suradnji. Ako uz neku ustanovu piše Fine Arts, to znači da njezini studijski programi ne uključuju glazbenu umjetnost. Ako negdje piše Music and Performing Arts, to sigurno (ili vrlo vjerojatno) obuhvaća glazbenu umjetnost (može biti i kazališna). Ako piše Arts, to znači da bio moglo obuhvaćati i likovne umjetnosti i glazbenu umjetnost.

Studentima se preporuča da upišu naziv ustanove koja ih zanima u internetsku tražilicu te da na službenoj internetskoj stranici ustanove pogledaju koje studijske programe nudi. Ključno je da inozemna ustanova na kojoj bi student realizirao mobilnost izvodi studijski program koji je kompatibilan sa studijskim programom koji student prati na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Drugim riječima, student treba pronaći visoko učilište koje nudi predmete (mogu biti i s različitih studijskih godina) koji sadržajem i brojem ECTS bodova odgovaraju onima koje bi pratio na našoj ustanovi tijekom semestra koji će provesti u inozemstvu.

Vezano za usporedbu studijskih programa i odabir predmeta koje će slušati i polagati u inozemstvu, studentima savjetujemo da se konzultiraju s pročelnikom svoga odsjeka ili sa svojim nastavnicima.

Studentima također savjetujemo da pročitaju Odgovore na često postavljana pitanja studenata UMAS-a.