Poštovani prvostupnici i diplomanti,

Suočena sa pandemijom Uprava Umjetničke akademije u Splitu bila je prisiljena otkazati vašu promociju, time ste Vi naši netom završeni prvostupnici i diplomanti uskraćeni za jednu lijepu tradiciju. Nažalost, okolnosti su takve da se moramo krajnje odgovorno ponašati i misliti na zdravlje svih nas.

U ovoj situaciji bez presedana , kada su cijeli kontinenti još uvijek pod strogim mjerama mi u Republici Hrvatskoj smo svojim odgovornim ponašanjem postigli razinu sigurnosti da postupno izlazimo iz mjera izolacije i socijalnog distanciranja.

Važno je reći da tijekom ovog proteklog perioda u kojem smo znatno više boravili u našim domovima, sadržaji koji su nam pomogli da prebrodimo te trenutke su upravo i radovi koje su vaše kolege umjetnici izradili, možda upravo i Vi naši netom završeni studenti.

Ovakvi trenuci uvijek pokazuju koliko je umjetnost ključna za bilo koje društvo i koliko ste vi kao autori sadržaja koji se ponekad uzima zdravo za gotovo važni.

Sada kada su galerije i muzeji ponovo otvoreni a koncertne dvorane i kazališta tek očekuju veću publiku naše društvo mora smoći snage i pružiti svekoliku pomoć umjetnicima da prebrode tešku financijsku situaciju pred nama.

Naglasio bih da ste upravo vi netom završeni studenti ; praktično tek na početku karijere , često bez potrebnog prostora za rad i angažmana najugroženiji i u opasnosti da zbog nepovoljnih okolnosti privremeno odustanete od svog umjetničkog rada za kojeg ste se školovali. Umjetnička  Akademija u Splitu uvijek je bila na raspolaganju svojim bivšim studentima i to činimo i sada, slobodno se obratite svojim starijim kolegama i mentorima za savjet i najmanje što možemo jest da vam kolegijalno pružimo podršku i uključimo Vas u naše projekte ako je moguće i putem rada na daljinu.

Ovim putem želio bih vam čestitati na uspješnom završetku školovanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu i zahvaliti vam na svim vašim izvanrednim umjetničkim i znanstvenim dosezima koje ste u suradnji sa vašim profesorima i mentorima izradili tijekom svog studiranja.

Također dozvolite da posebno čestitam dobitnicima Dekanove nagrade i Posebne Dekanove nagrade za akademsku godinu 2018/2019.

Vjerujem da ste i u ovakvim vremenima našli načina da radite ono za što ste se školovali i da će ova godina ostati samo kao jedna specifična znamenka u vašim životopisima koje ste završetkom školovanja počeli popunjavati.

Poštovani prvostupnici, diplomanti, magistri, kolege,  želim vam puno uspjeha i sreće u vašem radu i životu.

I. Dobitnici nagrade na preddiplomskoj razini:

 1. Ana Uršula Najev
 2. Antonela Pilić Burić
 3. Veronika Ravlić
 4. Karla Križanić
 5. Elena Vergaš
 6. Marija Magdalena Grgin
 7. Josip Bojčić

II. Dobitnici nagrade na diplomskoj razini:

 1. Eleonora Matijašević
 2. Marija Jelavić
 3. Jelena Šain
 4. Anja Ostojić
 5. Antea Biskupović
 6. Ivan Bašić
 7. Adriana Divković
 8. Deni Pjanić
 9. Nikolina Kuzimić
 10. Vjekoslav Kaštelančić
 11. Vera Kamenšek

 

III. Dobitnici nagrade na integriranom studiju:

 1. Nikolina Drlje

IV. Dobitnici Posebne Dekanove nagrade

 1. Anja Ostojić
 2. Karla Križanić
 3. Nikolina Drlje

 

Vaše zaslužene diplome i nagrade možete preuzeti (uz prethodnu najavu) u Referadi.